Kursplan

Mål:

    Forklar virkemåten til kretssvitsjede nettverk. Kontrast forskjellene mellom kretssvitsjede og pakkesvitsjede nettverk. Forklar feltene og flaggene i IP-overskriften – inkludert det nye DSCP-feltet. Forklar og kvantifiser behovet for stemmekomprimering og forsinkelse i et IP-nettverk. Identifiser CODEC-ene som brukes i tale- og videokomprimering – f.eks. G711, G729 og H261/3/4. Identifiser og forklar feltene til sanntidstransportprotokollen og sanntidskontrollprotokollen – inkludert å bære DTMF-toner. Beregn båndbreddekrav for ulike stemmekomprimeringsalgoritmer. Forklar og demonstrer behovet for sikkerhet og kryptering innen VoIP. Beskriv og forklar H.323-protokollstabelen. Beskriv og forklar samtaleoppsett og signalering (H.225). Beskriv og forklar H.245, hurtigstart og tunnelering av H245. Beskriv og forklar SIP-anropsoppsett. Beskriv og forklar SIP-servere. Beskriv og forklar SDP. Beskriv og forklar Soft Switching – inkludert MGCP og H248. Beskriv og forklar bruken av SCTP i backhauling av signalmeldinger. Beskriv og forklar viktigheten av nettverksforsinkelse og behovet for QoS i nettverket. Beskriv og forklar forskjellene mellom reservasjon og prioritering QoS i et IP-nettverk. Beskriv bruken av IntServ og RSVP i QoS. Beskriv bruken av TOS og DiffServ i QoS. Beskriv og forklar behovet for flere køer og intelligent planlegging av pakker ved ruter/svitsj-grensesnitt. Beskriv bruken av MPLS for å levere QoS i WAN-miljøet. Beskriv bruken av VLAN for å levere QoS i LAN-miljøet.

Praktiske øvelser:

    Laboratorieøvelse 1: Praktisk VoIP i LAN. Laboratorieøvelse 2: Bygg IP-nettverk, ring og undersøk RTP-pakker ved hjelp av Wireshark. Laboratorieøvelse 3: Ring og undersøk SIP-pakker med Wireshark. Laboratorieøvelse 4: Ring og undersøk H323-pakker med Wireshark. Laboratorieøvelse 5: Samtaler mellom PSTN og IP-nettverk. Laboratorieøvelse 6: Konfigurer QoS og ring for å undersøke effekter. Laboratorieøvelse 7: Sikkerhet og VoIP.

Utstyr brukt i praktiske økter:

    Cisco 2600-serien og 2800-serien stemmekompatible rutere og Cisco ASA 5505 brannmurer. IP-telefoner, softphones og analoge telefoner etter behov. SIP-klient- og serverprogramvare etter behov.

Krav

  • Det antas at delegatene vil ha praktisk kunnskap om TCP/IP.
 21 timer

Antall deltakere



Price per participant

Testimonials (1)

Relaterte kurs

Cisco CCNA Syllabus in 5 Days

35 timer

Cisco ASA/Pix Operation

28 timer

Related Categories