Kursplan

    Tilordning og bruk av Class D Multicast IP-adresserom. Tilordning av multicast MAC-adresser (L2) til multicast IP-adresser (L3). En oversikt over Real Time Transport Protocol (RTP). Sammenligning mellom de tre versjonene av IGMP (Internet Group Management Protocol) og deres bruk for å be om RTP-strømmer innenfor VLAN. IGMP-snoking på et L2-nettverk. IGMP-søkere og spørreresiliens. Bruken av multicast-ruting ved bruk av Protocol Independent Multicast (PIM) på et inter-VLAN og/eller L3-rutet nettverk. Forskjellen mellom PIM operert i Dense Mode PIM-DM og i Sparse Mode (SM). Registrering av multicast-strømmer med et Rendezvous Point (RP). Viktige tidtakere brukt i IGMP- og PIM-protokoller. Gateway-resiliens ved hjelp av Virtual Router Redundancy Protocol (VRRP) og kartlegging av spenstig multicast-videresending ved L3 og L2 ved hjelp av Rapid Spanning Tree Protocol (RSTP). Viktige tidtakere og parametere i VRRP og RSTP. Drift og bruk av multicast-rutingstabellen for å videresende IP-pakker ved å bruke en multicast-destinasjons-IP-adresse. Forskjellene mellom Any Source Multicast (ASM) og Source Specific Multicast (SSM). Videresending av multicast-strømmer med den korteste veien og delte trær. Bruk av Reverse Path Forwarding for å unngå loop i multicast-videresending. En oversikt over Session Announcement Protocol (SAP) og dens bruk for å beskrive og annonsere RTP multicast-strømmer som kan forespørres ved hjelp av IGMP.

Praktisk:

Wireshark vil bli brukt til å analysere multicast-signalering (IGMP og SAP) og også multicast-medielevering (RTP).

    Lab 1. Multicast-videresending ved L2 og IGMP Snooping. Lab 2. Multicast-videresending ved L3 på tvers av VLAN ved bruk av IGMP og PIM. Lab 3. Kunngjøring av multicast-strømmer i L2/L3-nettverk ved hjelp av SAP og mini-SAP-serveren. Lab 4. Lastbalansering og failover av multicast-strømmer som føres i separate VLAN over et elastisk Layer 2-nettverk bestående av blad (tilgang)-svitsjer og 2 redundante ryggrads- (kjerne)-svitsjer. Lab 5: Multicast-videresending på tvers av VLAN-grenser i motstandsdyktige Layer 3-nettverk som består av blad (tilgang)-svitsjer og 2 redundante ryggrads- (kjerne)-svitsjer. Lab 6. Multicast-videresending over et rutet L3-nettverk ved bruk av PIM-SM.

Krav

Ideelt sett bør delegater også ha deltatt på et TCP/IP- og IP-rutingskurs (eller ha tilsvarende erfaring).

Delegater må ha god forståelse for Ethernet, videresending av Ethernet-rammer, IP- og IP-videresending og gateway-resiliens ved bruk av VRRP.

  21 timer
 

Antall deltakere


Starts

Ends


Dates are subject to availability and take place between 09:30 and 16:30.
Open Training Courses require 5+ participants.

Testimonials (4)

Relaterte kurs

Advanced Network Troubleshooting with Wireshark

  21 timer

Cisco CCNA Syllabus in 5 Days

  35 timer

Cisco ASA/Pix Operation

  28 timer

Related Categories