Kursplan

1. Kontekst

Målet er å sikre en grunnleggende forståelse av konteksten til databeskyttelseslovgivningen, og spesielt at personvern er bredere enn databeskyttelse.

1.1 Hva er personvern?

1.1.1 Retten til privatliv og familieliv og relevansen av konfidensialitet.

1.1.1 Europeisk konvensjon om menneskerettigheter og grunnleggende friheter, UK Human Rights Act

1.2 Historie om databeskyttelseslovgivning i Storbritannia

1.2.1 OECDs retningslinjer for beskyttelse av personvern og grenseoverskridende strømmer av personopplysninger 1980

1.2.2 Europarådets konvensjon 108, 1981

1.2.3 Data Protection Lov 1984

1.2.4 Data Protection Direktiv 95/46/EF

1.2.5 Telecomkommunikasjonsdirektiv 97/66/EC, personvern og elektronisk kommunikasjon

2. Loven

2.1 Data Protection Lov

2.1.1 Definisjonene Målet er å sikre at kandidatene kjenner til og forstår de viktigste definisjonene i loven og hvordan de skal anvendes for å identifisere hvilke opplysninger og behandlingsaktiviteter som er underlagt loven.

2.1.2 Kommissærens rolle Målet er å sikre forståelse av informasjonskommisjonens rolle og hovedmyndigheter. Følgende skal dekkes.

2.1.2.1 Håndhevelse (inkludert rollene til førstelagsdomstolen og domstolene)

    Informasjon og tvangsfullbyrdelsesmeldinger Påtaleordrer (innreise/inspeksjon) (bare vedlegg 9,1(1) og 12 – det er en grunnleggende forståelse av grunnlaget for utstedelse og lovbruddets art) Vurderingsmeldinger (s41A-s41C) inkludert virkningen av s55 (3) ) lagt til av Coroners and Justice Act 2009 som bestemmer at informasjonskommissæren ikke kan utstede en pengestraffevarsel for noe funnet i henhold til en vurderingsmelding eller en vurdering i henhold til s51 (7). Pengegebyr (s55A-55E) inkludert effekten av s55 (3A) bestemmelsen. Forpliktelser (NB-kandidater er pålagt å ha en grunnleggende forståelse av hvordan ICO bruker "forpliktelser" og at de ikke stammer fra noen bestemmelse i DPA98. De forventes ikke å vite detaljene om deres status og herkomst).

2.1.2.2 Gjennomføring av s42-vurderinger

2.1.2.3 Retningslinjer (inkludert s52A-52E Retningslinjer for datadeling) og alle gjeldende ICO-utstedte koder, men ikke noen koder utstedt av andre organer. Kandidater forventes å ha en bred forståelse av s52A-E, å sette pris på skillet mellom en lovbestemt kode og andre ICO-utstedte koder og ha en bred forståelse (men ikke en detaljert kunnskap) om ICO-utstedte koder.

2.1.3 Varsling

    Unntakene fra varsling. En grunnleggende forståelse av to-lags avgiftsregimet.

2.1.4 Databeskyttelsesprinsippene Målet er å sikre en forståelse av hvordan prinsippene regulerer behandlingen av personal data og hvordan de håndheves, samt en forståelse av de individuelle prinsippene i lys av veiledning om tolkningen som finnes. i del II av skjema 1. Kandidatene vil bli bedt om å vise forståelse for behovet for å tolke og anvende prinsippene i sammenheng.

Introduksjon: hvordan prinsippene regulerer og hvordan de håndheves, inkludert informasjon og håndhevingsmeldinger.

2.1.5 Individuelle rettigheter Målet er å sikre en forståelse av rettighetene som følger av loven og hvordan de kan anvendes og håndheves.

2.1.6 Unntak Målet er å sikre bevissthet om at det finnes unntak fra enkelte bestemmelser i loven, og kunnskap om og forståelse for noen av disse og hvordan de kan anvendes i praksis. Det forventes ikke at kandidater har detaljert kunnskap om alle unntakene. Følgende forventes å bli dekket i noen detalj:

2.1.7 Lovbrudd Målet er å sikre en bevissthet om at det finnes en rekke lovbrudd under loven og domstolenes rolle, samt en forståelse av hvordan enkelte spesifiserte lovbrudd gjelder i praksis. Det er ikke meningen at kandidater skal ha detaljert kunnskap om alle lovbruddene.

Kandidatene forventes å dekke:

    Ulovlig innhenting og utlevering av personal data Ulovlig salg av personal data Behandling uten varsel Unnlatelse av å varsle endringer i behandlingen Unnlatelse av å overholde en håndhevingsmelding, en informasjonsmelding eller spesiell informasjonsmelding. Lovbrudd (skjema 9,12)

2.2 Personvern og Electronisk kommunikasjon (EF-direktivet) forskrifter 2003 Målet er å sikre en bevissthet om forholdet mellom ovennevnte forskrifter og loven, en bevissthet om det brede omfanget av forskriften og en detaljert forståelse av den praktiske anvendelsen av hovedbestemmelsene knyttet til uoppfordret markedsføring.

2.3 Tilhørende lovgivning Målet er å sikre en grunnleggende bevissthet om annen lovgivning som er relevant og en forståelse av at personvernlovgivningen må vurderes i sammenheng med annen lov.

3. Søknad

Målet er å sikre forståelse for den praktiske anvendelsen av loven i en rekke omstendigheter. Dette vil inkludere detaljert analyse av noen ganger komplekse scenarier, og avgjøre hvordan loven gjelder i spesielle omstendigheter og forklare og begrunne en beslutning som er tatt eller råd gitt.

3.1 Hvordan overholde loven

3.2 Adressering av scenarier i spesifikke områder

3.3 Databehandlingsemner

    Overvåking – internett, e-post, telefonsamtaler og CCTV Bruk av internett (inkludert Electronic Commerce) Datamatching Avsløring og datadeling

Krav

Ingen formelle opptakskrav kreves for sertifikatet.

 35 timer

Antall deltakere



Price per participant

Testimonials (3)

Relaterte kurs

Data Protection

35 timer

Related Categories